Sri Lanka: compact, tropisch eiland in Azië

Sri LankaOverweeg je om een reis te maken door Azië of zoek je een mooie vakantiebestemming in dit mooie continent? Dan kunnen we je Sri Lanka van harte aanbevelen! Sri Lanka is een tropisch, groen en relatief klein eiland ten zuidoosten van India waar je volop aan je trekken komt als je houdt van de combinatie tussen cultuur en natuur én daarnaast ook lekker aan het strand wilt liggen.

Tropische temperaturen
Als je graag de warmte opzoekt, kom je in Sri Lanka zeker niet bedrogen uit: de gemiddelde maximumtemperatuur ligt er het hele jaar door rond de dertig graden, terwijl het er ’s nachts vaak nog rond de 24 graden is. Wel valt er redelijk veel neerslag in het land, maar met name in de maanden januari en februari heb je wat dat betreft normaal gesproken weinig te vrezen.

Volop te zien
Wie in Sri Lanka op vakantie is, hoeft zich geen moment te vervelen. Bovendien is Sri Lanka een compact eiland, wat betekent dat de reisafstanden bijzonder acceptabel zijn. Je kunt bijvoorbeeld rijstvelden bekijken, kleine dorpen bezichtigen, genieten van de vele palmbomen en een bezoek brengen aan de theeplantages. Je komt ongetwijfeld ook een aantal boeddhistische (grot)tempels tegen, terwijl je bijvoorbeeld in het nationale park Horton Plains je ogen kunt uitkijken tijdens een fijne wandeling. Ook met zaken die herinneren aan het koloniale verleden van Sri Lanka word je vast en zeker geconfronteerd. Wil je lekker aan het strand liggen? Er is altijd wel een zonnig palmstrand in de buurt waar je helemaal tot rust komt of je duikbril op kunt zetten.

Van dolfijnen tot krokodillen
Een aparte vermelding verdienen de dieren waarmee je in Sri Lanka oog in oog kunt komen te staan. Wanneer je bijvoorbeeld aan een jeepsafari deelneemt, kom je onder andere wilde olifanten, krokodillen en tropische vogels tegen. Als je van plan bent om te gaan duiken en het geluk hebt dat je er in het goede seizoen bent, kun je zomaar stuiten op walvissen en dolfijnen. Kortom: Sri Lanka is zowel voor de cultuur- als natuurliefhebber een fantastisch vakantieoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>